TitelBeeldBeoordelingKoppelingen
Beddinghouse MerinoBezoek site
Beddinghouse MonteroBezoek site
At Home flanellen dekbedovertrek lits jumeauxBezoek site
Beddinghouse flanellen dekbedovertrek 2 persoonsBezoek site
dekbedovertrek - zacht katoen - 240 x 220 cm - wit stipBezoek site

Een flanellen dekbedovertek

Het vinden van een geschikte dekbedovertrek lijkt makkelijk, maar uit ervaring weten wij dat dit niet het geval is. Dit komt onder meer door de grote verschillen die er vandaag de dag in overtrekken zijn. Indien jij op zoek bent naar een dekbedovertrek, wordt het jou dus niet bepaald makkelijk gemaakt. Zie jij door de bomen het bos niet meer? Dan kun je vast wel wat hulp gebruiken in jouw zoektocht naar een dekbedovertrek. Wat dat betreft ben je hier aan het juiste adres. In onderstaande tekst vertellen wij jou namelijk alles over een flanellen dekbedovertrek. We gaan in op de voor- en nadelen van dit materiaal en benoemen waarom dit dekbed ideaal is voor jou. Hopelijk helpt dit jou om te bepalen of een flanellen dekbed goed is voor jou!

Wat is een flanellen dekbedovertrek?

Ben jij niet bekend met dekbedovertrekken? Dan is de kans groot dat het materiaal flanel bij jou niet direct een lampje doet branden. Geen probleem, want je bent echt niet de enige die dit materiaal niet kent. Daarom leggen we hier eerst even kort uit wat flanel nu eigenlijk is. Een flanellen overtrek is gemaakt van 100 procent katoen. Waarom het dan niet gewoon onder een katoenen dekbedovertrek valt? Simpel, want een flanellen dekbedovertrek 240x220 is namelijk aan één of twee kanten opgeruwd. Dit is bij een katoenen overtrek niet het geval. Wat het effect is van dit opruwen? Dat een dekbedovertrek van flanellen zachter aanvoelt en warmer is. Het is dus niet fair om een flanellen overtrek en een dekbedovertrek van katoen in dezelfde categorie te scharen.

De voordelen van deze overtrek

Voordat jij al dan niet kiest voor een flanellen dekbedovertrek, wil je natuurlijk wel weten waarin de overtrek verschilt van de andere optie die jij hebt. Een overtrek van flanellen heeft een aantal voordelen. Hierboven haalden we al aan dat de overtrek aan één of twee zijdes opgeruwd wordt. Hierdoor voelt een flanellen overtrek zachter aan. Daarnaast is zo’n overtrek een stuk warmer. Een flanellen dekbedovertrek is dus ideaal voor mensen die het snel koud hebben. Daarnaast kun jij zo’n overtrek kopen voor de wintermaanden. Je ligt er dan namelijk aanzienlijk warmer bij dan met een katoenen dekbedovertrek bijvoorbeeld. Naast de goede isolatie en de zachtheid heeft een flanellen dekbedovertrek 240x220 nog een groot voordeel: de kwaliteit. Een flanellen dekbedovertrek is namelijk van zeer goede kwaliteit. Sterker nog, het is één van de beste overtrekken die vandaag de dag op de markt is.

Zitten er ook nadelen aan een flanellen dekbedovertrek?

Momenteel weet jij precies wat de voordelen van een flanellen dekbedovertrek zijn. Mogelijk ben jij dus al overtuigd en weet je al dat je zo’n overtrek aan gaat schaffen. Loop echter niet te hard van stapel, want een flanellen dekbedovertrek 240x220 heeft natuurlijk ook een aantal nadelen. Doordat het materiaal aan één of twee kanten is opgeruwd, voelt het snel warm aan. Op koude dagen is dit natuurlijk prettig, maar op warme dagen niet. Het is dan ook niet verstandig om in de zomermaanden te kiezen voor een flanellen dekbedovertrek. De kans is namelijk groot dat jij het dan veel te warm hebt. Een ander nadeel van een flanellen overtrek is dat deze in vergelijking met andere overtrekken relatief zwaar is. Flanellen is nu eenmaal een wat zwaarder materiaal.

Flanellen hoeslakens

Ben jij een koukleum? Dan is een flanellen dekbedovertrek natuurlijk zeer geschikt voor jou. Wist je echter dat er ook flanellen hoeslakens op de markt zijn? Deze hoeslakens hebben dezelfde voor en nadelen als een flanellen dekbedovertrek. Nu vraag jij je vast en zeker af of het noodzakelijk is om zowel flanellen hoeslakens als een flanellen dekbedovertrek te hebben. Dit hoeft natuurlijk niet, maar het is wel lekker. Dit is zeker op koude dagen het geval. Indien jij zowel een flanellen overtrekken als flanellen hoeslakens hebt, heb je het vast en zeker niet meer koud in de wintermaanden.