TitelBeeldBeoordelingKoppelingen
Papillon RosalieBezoek site
Day Dream StarsBezoek site
whkmp's own katoenen dekbedovertrek lits-jumeauxBezoek site
whkmp's own ledikant dekbedovertrek (100x135 cm)Bezoek site
dekbedovertrek - katoen - aqua streepBezoek site

Waarom een katoenen dekbedovertrek?

In de zoektocht naar een dekbedovertrek kom je allerlei verschillende soorten tegen. Zo kun jij onder meer kiezen voor een effen overtrek, maar ook voor eentje met een patroon of verschillende kleuren. Voor iedereen is er dan ook wel een geschikte dekbedovertrek te vinden. Het verschil zit hem echter niet alleen maar in het uiterlijk. Dekbedovertrekken worden namelijk regelmatig gemaakt van verschillende materialen. Er zijn bijvoorbeeld overtrekken op de markt die gemaakt zijn van satijn of linnen. Het merendeel van de overtrekken is echter gemaakt van katoen. Niet gek dus dat de meeste mensen voor een katoenen dekbedovertrek kiezen. Twijfel jij nog tussen katoen, linnen en satijn? In onderstaande tekst vertellen wij jou waarom je voor een dekbedovertrek 240x220 van katoen moet kiezen!

Voor- en nadelen dekbedovertrek van katoen

Heb jij jarenlang onder een dekbedovertrek van satijn of linnen geslapen? Dan vraag jij je mogelijk af waarom je toch voor een dekbedovertrek van katoen moet kiezen. Uiteraard heeft een katoenen overtrek de nodige voordelen. Zo absorbeert dit materiaal eenvoudig vocht en daarnaast ademt katoen goed. Hierdoor ben jij verzekerd van een fijne nachtrust. Een ander voordeel van dit materiaal is dat het betrekkelijk koel aanvoelt. Daarom is katoen een fijn materiaal om bijvoorbeeld in de zomermaanden onder te slapen. Tot slot is een katoenen dekbedovertrek goedkoop en ook nog eens behoorlijk soepel. Zijn er dan helemaal geen nadelen? Jawel, die zijn er zeker wel. Misschien wel het grootste nadeel is dat katoen makkelijk krimpt wanneer het vaak gewassen wordt. Hierdoor kan het zijn dat jij sneller een nieuwe dekbedovertrek moet kopen. Ook kan katoen ruwer aanvoelen dan andere materialen, al verschilt dit vaak wel per overtrek.

Verschillende soorten katoenen overtrekken

Een groot deel van de dekbedovertrekken wordt vandaag de dag nog steeds gemaakt van katoen. Dit wil echter niet zeggen dat alle dekbedovertrekken van katoen ook hetzelfde zijn. Binnen de verzamelnaam katoenen dekbedovertrekken kennen we namelijk allerlei verschillende soorten. Wanneer we het hebben over een overtrek van katoen, doelen we op de ´normale´ overtrek met katoenvezels. Ook de soorten percal, flanel en jersey zijn echter gemaakt van katoen. Wat het verschil is met een gewone dekbedovertrek 240x220 van katoen? Percal is bijvoorbeeld van betere kwaliteit dan een overtrek van normaal katoen. Flanel onderscheidt zich van de ‘normale’ katoenen overtrek doordat één of twee zijdes geruwd zijn. Tot slot hebben we nog jersey, dit is de elastische variant van een katoenen dekbedovertrek.

Koop een katoenen dekbedovertrek voor een eenpersoons bed

Bang dat er alleen katoenen overtrekken van 240x220 zijn? Dat is niet het geval. Een kleine zoektocht leert jou namelijk al snel dat katoenen dekbedovertrekken talloze afmetingen hebben. Zo zijn er bijvoorbeeld talloze overtrekken voor tweepersoonsbedden. Zowel voor een enkel als dubbel matras kun jij dus prima een katoenen dekbedovertrek vinden. Zoek je juist een overtrek van katoen voor een eenpersoonsbed? Ook dat is geen probleem. Er wordt steeds vaker een katoenen dekbedovertrek van 140x200 aangeboden. Ook voor een katoenen dekbedovertrek van 140x200 geldt dat jij ruime keuze hebt. Kijk op het internet maar gewoon eens naar een katoenen dekbedovertrek van 140x200 en jij vindt ongetwijfeld een geschikte overtrek voor jouw bed.

De prijs van een katoenen dekbedovertrek

Ondanks dat dekbedovertrekken vandaag de dag gemaakt worden van verschillende materialen, is katoen nog steeds het meest voorkomend. Dit heeft natuurlijk zo zijn weerslag op de prijs. Omdat veel mensen kiezen voor een dekbedovertrek 240x220 van katoen, worden overtrekken van dit materiaal veel geproduceerd. In vergelijking met satijn en linnen is een katoenen dekbedovertrek dan ook betrekkelijk goedkoop. Bovendien kun jij vrij makkelijk besparen op een overtrek van katoen. Dit is met name het geval wanneer jij op het internet op zoek gaat naar een dekbedovertrek. Hier vind je namelijk ontzettend veel sites die katoenen dekbedovertrekken aanbieden. Door een vergelijking te maken, bespaar jij ongetwijfeld op jouw katoenen dekbedovertrek!